Opplæringstrener parasvømming

Svømming er en aktivitet og en idrett som passer for de fleste og særlig godt egnet  for personer med funksjonsnedsettelser. Ved aktiviteter og trening i vann er det sjelden behov for ekstra utstyr og i vann blir mange funksjonsnedsettelser mindre synlig.

Norges Svømmeforbund et eget dagskurs som tar for seg  svømmeopplæring og trening for personer med funksjonsnedsettelser.  Dette er et kurs som gjennom teori og praksis tar for seg hvordan en kan tilpasse vanntilvenning, svømmeopplæring og begynnende trening for personer med funksjonsnedsettelser.

Dagskurset er utarbeidet med tanke på de som allerede er opplæringstrener i klubb, men det passer også for bl.a. fysioterapeuter, lærere og fritidsassistenter.

Svømmeforbundet kan også gjennomføre kurs på bestilling.

Mål: Opplæringstrener skal etter endt kurs kunne planlegge, organisere og gjennomføre svømmeopplæring for funksjonshemmede.
Målgruppe: Opplæringstrener som har tatt kurset «Opplæringstrener grunnferdigheter», samt fysioterapeuter og andre instruktører som har erfaring med funksjonshemmede i vann. Man kan delta på kurset fra det året man fyller 15 år.
Varighet 8 timer
Innhold: Praktisk og teoretisk grunnlag for å kunne tilpasse svømmeundervisningen for personer med funksjonsnedsettelser. Innholdet bygger på «Opplæringstrener grunnferdigheter». Deltakerne bør ha kjennskap til svømming/svømmeopplæring.
Livredning og førstehjelp er ikke en del av kurset.
Autorisasjon: Gjennomført «Opplæringstrener grunnferdigheter», samt 100% deltakelse på kurset
Hvem kan arrangere: Klubber innen NSF og svømmekretser.
Materiell:  «Fra lek i vann til svømming. Om svømmeopplæring og funksjonsnedsettelser.» Halvorsen/Kahrs 2017
 
Hopp til verktøylinje